Mijn naam is Diana Rademakers. Zolang als ik me kan herinneren ben ik dol op dieren.

Ik heb een aantal jaren met veel plezier parttime gewerkt als dierenartsassistente bij diverse dierenklinieken.

Daarnaast ben ik lang actief (geweest) als vrijwilliger bij verschillende stichtingen die zich inzetten voor verwaarloosde windhonden met name uit Spanje. 

Van kinds af aan hebben we thuis altijd asielhonden gehad en door mijn vrijwilligerswerk in de (wind)hondenopvang hebben mijn partner en ik verschillende windhonden uit Spanje mogen adopteren en begeleiden. Momenteel mogen we zorgen voor Pira en Rayo. Pira is door haar jager afgegeven bij een shelter en zat daar al 1,5 jaar toen wij haar adopteerden. Rayo is als pupje van 8 weken op straat gevonden en bij een asiel afgegeven. Toen hij de grens over mocht, is hij bij ons komen wonen.

Door het vrijwilligerswerk in de opvang werd mijn interesse gewekt in hondengedrag, ik wilde deze prachtige dieren graag beter leren begrijpen. Dus begon ik in 2009 met de opleiding tot kynologisch instructeur welke ik met goed gevolg heb afgesloten.

Hierna heb ik stage gelopen en ben ik werkzaam geweest bij diverse hondenscholen.

In deze periode kwam ik ook in aanraking met mantrailen, wat ik erg leuk vind om te doen.

Ook hiervoor ben ik een opleiding gaan volgen, zodat ik ook speurles kon gaan geven op recreatief niveau en ik heb mijn diploma behaald hiervoor.

Verder heb ik een aantal scholingen en bijscholingen gevolgd over hersenwerk, omdat dit zoveel meer is dan alleen een zoekspelletje voor honden.

Inmiddels heb ik ook een certificaat behaald om coördinatie en balans te mogen geven en zeer recent heb ik de instructeursopleiding zoekwerk op basis van detectie met goed gevolg afgerond.

Door het mantrailen en zoekwerk ben ik erg gefascineerd geraakt door het reukvermogen van de hond en de samenwerking tussen de hond en zijn geleider in deze takken van sport. Dus ben ik in februari 2020 begonnen met een opleiding tot instructeur detectie. Inmiddels heb ik mijn diploma behaald.

Ik was al enige tijd bekend met het concepttrainen, een trainings vorm waarbij het karakter van de hond als uitgangspunt wordt genomen. Echt maatwerk dus. In 2021 heb ik hier een opleiding in gevolgd en ben ik gediplomeerd concept trainer.

Verder volg ik geregeld nascholingen, om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen en inzichten.

Ik streef ernaar om op een diervriendelijke manier te begeleiden met respect voor hond en eigenaar. Correctiemateriaal als slipketting, prikband, stroomband, anti trektuig e.d is bij mij dan ook niet toegestaan.