Mijn naam is Diana Rademakers. Zolang als ik me kan herinneren ben ik dol op dieren.

Ik heb een aantal jaren met veel plezier parttime gewerkt als dierenartsassistente bij Dierenkliniek Heythuysen.

Daarnaast ben ik lang actief (geweest) als vrijwilliger bij verschillende stichtingen die zich inzetten voor verwaarloosde windhonden met name uit Spanje. 

Van kinds af aan hebben we thuis altijd asielhonden gehad en door mijn vrijwilligerswerk in de (wind)hondenopvang hebben mijn partner en ik verschillende windhonden uit Spanje mogen adopteren en begeleiden. Momenteel hebben we een heer op leeftijd, Radu genaamd en inmiddels is ons gezin weer compleet met Pira erbij. 

Door het vrijwilligerswerk in de opvang werd mijn interesse gewekt in hondengedrag, ik wilde deze prachtige dieren graag beter leren begrijpen. Dus begon ik in 2009 met de opleiding tot kynologisch instructeur welke ik met goed gevolg heb afgesloten.

Hierna heb ik stage gelopen en ben ik werkzaam geweest bij diverse hondenscholen.

In deze periode kwam ik ook in aanraking met mantrailen, wat ik erg leuk vind om te doen.

Ook hiervoor ben ik een opleiding gaan volgen, zodat ik ook speurles kon gaan geven op recreatief niveau en ik heb mijn diploma behaald hiervoor.

Verder heb ik een aantal scholingen en bijscholingen gevolgd over hersenwerk, omdat dit zoveel meer is dan alleen een zoekspelletje voor honden.

Inmiddels heb ik ook een certificaat behaald om coördinatie en balans te mogen geven en zeer recent heb ik de instructeursopleiding zoekwerk op basis van detectie met goed gevolg afgerond.

Door het mantrailen en zoekwerk ben ik erg gefascineerd geraakt door het reukvermogen van de hond en de samenwerking tussen de hond en zijn geleider in deze takken van sport. Dus ben ik in februari 2020 begonnen met een opleiding tot instructeur detectie bij Focus Nosework Academy, een opleiding verzorgd door professionals die in het dagelijks leven werken met detectiehonden in verschillende sectoren. Inmiddels heb ik mijn diploma behaald.

Verder volg ik geregeld nascholingen, om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen en inzichten.

Ik streef ernaar om op een diervriendelijke manier te begeleiden met respect voor hond en eigenaar. Correctiemateriaal als slipketting, prikband, stroomband, anti trektuig e.d is bij mij dan ook niet toegestaan.