• Puppycursus: voor puppycursus verwijs ik u graag door naar Dogbasics in Koningsbosch

 

  • Basis: hierin worden de oefeningen uit de puppycursus uitgebreid en wordt afleiding ingebouwd. Ook komen er enkele nieuwe oefeningen aan bod. Er is aandacht voor de fase waarin hormonen een rol gaan spelen bij uw hond. Er wordt gewerkt aan een goede baas-hond relatie, gebaseerd op wederzijds respect. Deze cursus is ook geschikt voor honden die geen puppycursus hebben gedaan.

 

  • Gevorderden: dit is een vervolg op de basiscursus, waarin we de oefeningen verder uitbouwen en er zeker ook aandacht is voor vragen vanuit de groep. De trainingen zullen niet alleen op het veld plaatsvinden, maar ook op verschillende locaties, zodat er ingespeeld kan worden op “dagelijkse” situaties.

 

  • Recreatief Mantrailen: De wereld van de hond bestaat voornamelijk uit geur, ze gebruiken geur om te zoeken naar voedsel, om de geur van andere honden en dieren te onderzoeken, enz. Ze verzamelen veel informatie over de wereld om zich heen via geur. Met speuren gaan we de honden leren om het spoor van een mens te volgen, aan de hand van een voorwerp van die persoon dat zijn/haar geur met zich meedraagt. Speuren is een zeer intensieve bezigheid voor uw hond en geeft hem veel mentale voldoening.

 

  • Hersenwerk: Honden zijn graag met hun neus bezig. Met hersenwerk gaan we ze leren om zelf puzzels op te lossen, door ze lekkers of iets leuks  te laten zoeken in  verschillende soorten materialen. Het bevordert de concentratie en helpt een drukke hond beter te focussen, het  versterkt de band met de eigenaar, stimuleert ontdekken bij jonge honden, geeft zelfvertrouwen aan onzekere honden en geeft je hond voldoening door de mentale uitdaging. Ook kan hersenwerk geschikt zijn voor honden die herstellende zijn van een operatie. 

 

  • Workshop hersenwerk en balans: in deze workshop gaan we de honden kennis laten maken met hersenwerken en met balansoefeningen. Balansoefeningen helpen de hond bij het bewust worden van hun lichaam, bij het houden van rust en focus en vergroot het zelfvertrouwen. Daarnaast helpt het spieren te oefenen en verminderd de kans op blessures.